گردشگری سلامت

صلاحیت ذاتی وزارت بهداشت در گردشگری سلامت، قابل تفویض و چشم‌پوشی نیست

دکتر سعید هاشم‌زاده

رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

در ابتکاری کم نظیر و در حالی که اغلب بازیگران صنعت گردشگری سلامت کشور در سایه شوک ناشی از اپیدمی کرونا ویروس در رکورد و سکوت روزگار می‌گذراندند، ماهنامه سفر با هدایت آقای همایون ذرقانی، روز چهارشنبه ساعت۲۱، میزبان وبینار چالش های حقوقی گردشگری سلامت بود.

انتظار می‌رفت همچون آمریکا و اروپا، پیش از این‌ها، حرکتی مشابه در جهت بررسی تاثیرات اپیدمی کرونا ویروس بر صنعت گردشگری سلامت ایران، برگزار شود که البته چنین نشد.

در مصاحبه ها و سخنرانی های قبلی هم اشاره کرده بودم که علی‌رغم کاستی های مختلف، اقدامات مفید، متنوع و موثر وزارت بهداشت و نیز سایر ارگان های ذیربط در خصوص کنترل کووید۱۹در وب سایت ها و شبکه‌های اجتماعی مربوطه به شرکت‌ها و بیمارستان‌ها کمتر انعکاس یافت. در همین حال وضعیت در کشورهایی مثل هند ترکیه کاملا متفاوت است و بخش خصوصی تلاش می کند با انتشار مطالب مختلف در رسانه‌های نوشتاری و مجازی از چالش کرونا ویروس نیز بیشترین بهره‌برداری را در حوزه گردشگری به عمل آورد.

همه اینها براهمیت وبینار چهارشنبه می‌افزود. به‌ویژه آن‌که صحبت‌ها و نظرات مدعوین با وجود عنوان “چالش‌های حقوقی گردشگری سلامت” اندکی پس از آغاز وبینار و با اشاره یکی از سخنرانان سمت و سویی دیگر یافت، سمت و سویی که در ماه‌های اخیر کم و بیش از طرف بخشی از بازیگران صحنه گردشگری سلامت، به صور مختلف مطرح شده بود. پر واضح است که شرکت کنندگان در این وبینار فقط طیف خاصی از بخش خصوصی حاضر در صنعت گردشگری سلامت را تشکیل می‌دادند و بخش مهم باقی‌مانده شامل بیمارستان‌های خصوصی، مراکز جراحی محدود و شرکت های گردشگری سلامت دارای مجوز از وزارت بهداشت غایبین بزرگ این وبینار به شمار می رفتند.

براساس وظیفه ذاتی و قانونی وزارت بهداشت هر آن‌چه به بهداشت و سلامت افراد مربوط می شود، باید از طرف وزارت بهداشت تعیین و سیاستگذاری شود. بدیهی است این صلاحیت ذاتی قابل تفویض و یا چشم پوشی نیست. به عبارت دیگر این وظیفه شبهه پذیر یا قابل مذاکره نیست و آیین‌نامه تامین و بهره‌برداری از شرکت‌های تسهیل گر گردشگری سلامت نیز در خرداد ماه ۹۸، بر همین مبنا تهیه و ابلاغ شد.

نگاهی گذرا به نحوه استفاده این شرکت ها از فضای مجازی، بازاریابی پزشکی و نهایتا بررسی عملکرد کلی آنها، امیدوار کننده و نوید بخش روزهای خوب در گردشگری سلامت کشور است. با این حال و با بروز برخی اختلافات جزیی و نه مناقشه – بر اساس تصور برخی – در جلسات بسیاری، از جمله در آبان ماه ۹۸، بر آمادگی وزارت بهداشت در جهت بر طرف کردن ابهام ها و حل و فصل اختلافات تاکید کردم.

این پیشنهاد را بار دیگر در وبینار روز چهارشنبه نیز مطرح کردم و معتقدم می توان با تعامل و گفتگو مسایل نه چندان پیچیده پیش رو را حل و فصل کرد چراکه این مشکلات ناشی از اختلافات شکلی است نه ماهوی. اینجانب قلبا معتقدم تمامی شرکت کنندگان حاضر در این وبینار از دلسوزان واقعی صنعت گردشگری سلامت هستند و به زودی با تلاش سازنده بین دستگاه‌های حاکمیتی از این اختلاف نظرها عبور خواهیم کرد.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال خود را بپرسید
ارسال از طریق واتساپ