فلایتیو

بنیان‌گذار فلایتیو: فروشندگان آنلاین سفر از بازار ۵۰ هزار میلیارد تومانی ۲۰ درصد سهم دارند

فلایتیو
علی کشفی، بنیان‌گذار فلایتیو

ارزش کل بازار سفر در ایران شامل فروش انواع روش‌های حمل‌ونقل داخلی و خارجی اعم از حمل و نقل هوایی، جاده‌ای و ریلی، رزرو هتل‌های داخلی و خارجی۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که ۲۰ درصد این مبلغ یعنی رقمی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سهم فروشندگان آنلاین بازار سفر OTA است.

علی کشفی بنیان‌گذار فلایتیو، با اعلام این مطلب به ماهنامه سفر گفت: “بازار خدمات سفر در ایران بسیار پرظرفیت است.

منتهی با گرایش بیشتر کاربران به استفاده از فضای آنلاین، دیگر تا دو سال آینده شرکت‌های آفلاین و دفاتر مسافرتی که به طور سنتی بلیت می‌فروشند، از این بازار سهم چندانی نخواهند برد.

مهم‌ترین چالش‌ فضای آفلاین این است که آن‌ها بر روش‌های قدیمی خود پافشاری می‌کنند تا در فضای امن خود باقی بمانند.

طبیعتا دفاتر مسافرتی به جای پافشاری بر روش‌های سنتی لازم است رویکردشان را تغییر دهند. ضرورت دارد تا بنگاه‌های مسافرتی، نوآوری‌هایی را پیش بگیرند و با طراحی تورهای خاص در زمینه‌هایی چون گردشگری سلامت، آشناسازی با خوراک ایرانی، مقاصد ماجراجویانه و … کسب‌وکار خود را به طور حرفه‌ای توسعه دهند.”

 

 راه‌حل دست اول، برای سبد هزینه‌های سفر

فلایتیو راه حل جامعی در فضای آنلاین برای فروش خدمات سفر بوده و هم‌اکنون امکان رزرو هتل و پروازهای داخلی و خارجی، اتوبوس و قطار از طریق این پورتال امکان‌پذیر است. آقای کشفی سابقه شکل‌گیری فلایتیو را به سال ۹۴ می‌داند که با ایده‌پردازی ایشان و آقایان احسان داووی و ساسان نایب، این روزها سهم غالبی را در بازار سفر برعهده دارند.

به گفته آقای کشفی در آن زمان هیج وب‌سرویسی برای پروازهای داخلی به طور جدی وجود نداشت. او درباره چگونگی موفقیت فلایتیو یادآور شد: “با مذاکراتی که با آمادئوس داشتیم، در خرداد ۹۵ نسخه نخست این وب‌سرویس را در بازار فروش آنلاین عرضه کردیم.

آن زمان هم محصول خوب و تمیزی بود. بخت با ما یار بود که این ایده با افزایش ضریب نفوذ اینترنت همگام شد. در آن زمان ۱۰ درصد کاربر اینترنت داشتیم و شرایط توسعه بسیار مهیا بود و مشابه این محصول در کشور وجود نداشت. بیشتر کاربران نیز برای خرید پرواز خارجی از سایت ما استفاده می‌کردند.

به طوری که ظرف یکسال ۲۰درصد رشد داشتیم و تعداد کاربران بسیاری را جذب کردیم.

در پایان سال ۹۵ تعداد پرسنل ما به ۴۰ نفر رسید و در سال ۹۶ پرسنل ما به ۱۴۰ نفر بالغ شد.

هم اکنون سهم مناسبی در پروازهای داخلی و خارجی داریم. بعد از مدتی فروش بلیت قطار و اتوبوس را هم اضافه کردیم و شبکه توسعه بازار فروش این مجموعه با رشد قابل توجهی همراه شد.

آقای کشفی تاکید می‌کند که در فضای فروش آنلاین بلیت، شفافیت قیمت و قابلیت مقایسه برای کاربران وجود دارد ضمن اینکه شرایط استرداد آنی وجه هم مقدور است که چنین سرعت عمل و شفافیتی برای دفاتر مسافرتی آفلاین مقدور نخواهد بود. در دنیا هم به همین شکل پیش رفته و روش کسب و کار از این قاعده مستثنی نیست.

علی کشفی، ساسان نایب و احسان داوودی از موسسان فلایتیو هستند.
انرژی را با امید به روزهای خوب می‌گیریم

از آقای کشفی پرسیدیم که تحلیل ایشان از شرایط نامتعارف کسب و کار این روزهای بازار سفر ایران چگونه است؟

از یک سو عرضه مرتب رو کاهش است. هتل‌های بیشتری به چرخه اقامتی وارد نشده‌اند و شرکت‌های هواپیمایی خارجی نیز صندلی‌های محدودتری عرضه می‌کنند در چنین شرایطی به نظر می‌رسد رقابت فشرده‌تری دستکم در میان فروشندگان آنلاین جریان داشته باشد.

نیان‌گذار فلایتیو می‌گوید: از منظر عرضه صندلی هواپیما با محدودیت روبرو هستیم و عرصه بر شرکت‌های آفلاین تنگ‌تر شده است.

هرچند تمامی این دغدغه‌ها با وضعیت اقتصادی و سبد خانوار هم گره خورده است.

اما در نظر داشته باشیم که ظرفیت ایران در گردشگری بسیار بالاست و صنعت گردشگری ایران همواره افت و خیز و جریان سینوسی داشته است.

امروز در وضعیت ناگوار آن هستیم. ما انرژی را با امید به روزهای خوب می‌گیریم.

معتقدیم وضعیت این گونه نخواهد بود. همین‌قدر این موضوع را در گوشه ذهنمان داشته باشیم که کافی است به دوران پررونق گذشته بازگردیم، ایران بهشت سرمایه‌گذاران است.

در چند سال گذشته تنها با اجرایی شدن برجام، رفت‌وآمد خارجی‌ها انگیزه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی را ایجاد کرد.

ایرلاین‌های جدید به بازار ایران آمدند و بریتیش ایرویز که سال‌ها ایران را ترک کرده بود با پروازهای پروپیمان از این بازار بهره‌برداری می‌کرد.

دوبی حالا کانون اقتصادی منطقه شده‌ و دهها برابر جمعیت خود گردشگر جذب می‌کند و با فضای مثبتی که ایجاد کرده‌اند یک الگوی مناسب گردشگری شده‌اند.

ترکیه به عنوان یک کشور اسلامی نیزدر سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۳۶ میلیون گردشگر داشته است.

کشورمان نیز از این فرصت‌ها مستثنی نیست و قابلیت‌های فراوانی برای رشد دارد و با تلطیف شدن فضای اقتصادی و سیاسی، سونامی گردشگر می‌تواند شاخص‌های توسعه پایدار در کشور را ارتقا دهد.

 


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال خود را بپرسید
ارسال از طریق واتساپ