پروفسور محمد صائغ جایزه مصطفی (ص) ۲۰۲۱ را دریافت می‌کند

پروفسور محمد صائغ لبنانی‌ تبار استاد پزشکی و ایمنی‌شناسی، دانشگاه آمریکایی بیروت امسال جایزه مصطفی (ص) را که نوبل پزشکی کشورهای اسلامی است به سبب تحقیقات ارزشمند خود در زمینه درمان‌های نوین برای بهبود نتایج آلوگرافت کلیه و قلب دریافت می‌کند. تحقیقات او از این جهت ارزشمند است که بدن دریافت کننده عضو پیوندی در مواردی با رد پیوند مواجه می‌شود و فریفتن دستگاه ایمنی برای پذیرش پیوند دستاوردی است که پروفسور محمد صائغ به آن دست یافته است.
رد پیوند، چه حاد و چه مزمن، سرنوشت نهایی تمام پیوندهاست و گیرنده باید دیر یا زود انتظار آن را داشته باشد.
دکتر صایغ «به شناخت سازوکار رد پیوند و فریفتن دستگاه ایمنی برای پذیرش پیوند علاقه‌مند است، مبحثی که «در اصطلاح مدارای ایمنی‌شناختی نامیده می‌شود.» گروه پژوهشگران همکار او حتا از جانوران تراریخته نیز برای بررسی سازوکار رد و مدارای پیوند استفاده کرده‌اند. دکتر صایغ این روزها بیشتر بر ترویج پژوهش در سطح منطقه متمرکز است.

پروفسور صائغ امروز در کنفرانس علمی که در بیمارستان شهید دکتر لواسانی برگزار شد جنبه‌های گوناگون یافته‌های خود را در زمینه پیوند اعضا و درمان‌های نوین برای پزشکان و جراحان حاضر تشریح کرد.
پروفسور صائغ استاد دانشگاه هاروارد و هم اکنون مسئولیت دانشگاه آمریکایی بیروت را برعهده دارد. او پیشگام در موضوع پیوند اعضا در آمریکا بوده است و فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی ارزشمند و خاصی در خصوص ایمنیولوژی پیوند داشته‌ است و به همین منظور توانسته جایزه مصطفی (ع) را به دست ‌آورد. جایزه مصطفی (ع)، جایزه نوبل کشورهای اسلامی است که به دانشمندان کشورهای مسلمان که تحقیقات ارزشمندی در دنیا داشتند اعطا می‌شود.

دکتر سیدعلی جمالیان فوق تخصص قلب و رییس بیمارستان شهید دکتر لواسانی در گفت‌وگو با سردبیر ماهنامه سفر بر اهمیت این جایزه در ارتقای دستاوردهای علمی دانشمندان کشورهای اسلامی تاکید کرد.

 


دکتر سیدعلی جمالیان فوق تخصص قلب و رییس بیمارستان شهید دکتر لواسانی درباره برنامه سفر ایشان به تهران و دریافت جایزه مصطفی (ع) به ماهنامه سفر گفت: چهارمین جشنواره جایزه مصطفی در تهران امروز در بیمارستان شهید دکتر لواسانی با حضور پروفسور محمد صائغ آغاز شد. پروفسور جنبه‌های گوناگون دستاورد تحقیقاتی خود در زمینه پیوند قلب تشریح کرد. ادامه این برنامه در بیمارستان لبافی‌نژاد درباره پیوند کلیه با حضور جراحان ادامه داشت. حضور پروفسور محمد صائغ در جمع پزشکان ایرانی موجبات تبادل علمی ارزشمندی را فراهم کرد که بی‌تردید در ارتقای سلامت بیماران بسیار موثر خواهد بود. در بیمارستان لبافی نژاد، دکتر سیم‌فروش رییس بیمارستان نیز از دستاوردها و جایگاه ایران در زمینه پیوند کلیه سخن گفت.
پروفسور محمد صائغ در برنامه سفر خود به ایران از پارک علم و فناوری پردیس بازدید می‌کند تا از دستاوردهای علمی دانشمندان جوان ایرانی آگاه شود و نیز روز پنج‌شنبه جایزه مصطفی را در تالار وحدت دریافت می‌کند.

عکس یادگاری پروفسور محمد صائغ در بیمارستان شهید لواسانی با هنرمندانی که به افتخار حضور ایشان نواختند.
پروفسور محمد صائغ برنده امسال جایزه مصطفی، بابک یوسفیان دبیر گردشگری سلامت ماهنامه سفر و همایون ذرقانی مدیرمسئول ماهنامه سفر در بیمارستان شهید لبافی‌نژاد
درباره جایزه مصطفی (ص)

نامزدی برای دریافت جایزه مصطفی(ص) بر مبنای یک اثر یا دستاورد برجسته نظری یا کاربردی صورت می‌گیرد مجموع فعالیت‌ های علمی یا اثر کلی یک فرد بر حوزه‌های علمی فناوری، در گام بعدی مورد توجه داوران قرار دارد. ثبت ‌نام از سوی خود فرد امکان‌ پذیر نیست و آثار علمی توسط نهادهای نامزدکننده و یا دانشمندان و شخصیت‌های علمی جهانی به دبیرخانه جایزه معرفی می شوند.
نیاد علم و فناوری مصطفی با چشم‌انداز گسترش صلح، امنیت و رفاه بشریت، فعالیت خود را در سال ۱۳۹۱ آغاز کرده و مأموریت خود را توسعه علم و فناوری در جهان اسلام قرار داده است و برای تحقق آن، شناسایی و تجلیل از دانشمندان برجسته، زمینه‌سازی برای توسعه تعاملات پژوهشگران و افزایش همکاری و هم‌افزایی کشورهای اسلامی در حوزهای علم و فناوری را با تأکید بر فناوری‌های پیشرفته در دستور کار دارد.
در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینه‌سازی همکاری و توسعه علمی در جهان، جایزه مصطفی به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان شکل گرفت. این جایزه به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق می‌گیرد که توسط افرادی شاخص در حوزه‌های علم و فناوری ارائه شده و زمینه‌ساز بهبود زندگی بشریت باشد. برگزیدگان جایزه علاوه بر لوح و مدال جهانی مصطفی، با دریافت مبلغ ۵۰۰ هزار دلار که از محل خیرین و موقوفات علم و فناوری تأمین شده، طی مراسمی باشکوه با حضور دانشمندان و فرهیختگانی از کشورهای مختلف جهان، مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

در سال ۲۰۱۹ جایزه مصطفی به دکتر اوگور شاهین قهرمان واکسن کرونا تعلق گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال خود را بپرسید
ارسال از طریق واتساپ